08 Oct

L’OMS relaciona cada cop més la obesitat amb el risc de patir càncer, de fet els darrers estudis demostren que als sis càncers relacionats amb aquesta problemàtica mundial, se li poden afegir avui dia vuit tipus de càncers més. Eliminar el greix de l’organisme és la millor manera de protegir-nos contra aquesta malatia. Menjar Amanida ens ajudarà a perdre els kilos que hem guanyat de més durant l’època de vacances o a mantenir-nos en el nostre pes ideal.

LES AMANIDES

lettuce-540217_960_720

En temps dels romans ja es consumien hortalisses i fulles amanides amb sal, oli i vinagre, potser per aquest motiu identifiquem els plats amanits amb aquest tres ingredients com a “amanides”. Els vietnamites senten passió per les “amanides de taula”, que serveixen en enormes safates i  afegeixen a molts dels seus plats. Una vertadera “salsa vietnamita” s’amaneix amb salsa de peix (que li dona el punt de sal)  i suc de llimona (que substituiex el nostre vinagre, donant-li el punt d’acidesa).

Les Amanides són un dels plats més versàtils que tenim, les podem servir com a entrant en una ració petita, lleugera i elegant, com a plat principal o com a acompanyament d’un altre plat. El cert és que tenim la sort de poder gaudir de les fulles verdes de diferents varietats d’enciams durant tot l’any, sigui de les fulles dolces i tendres de les varietats Trocadero o Maravilla, de les cruixents com la Iceverg, la Romana o el Cabdell i de les fulles amargues de la Rúccula, l’Escarola o l’Endívia.

Les Amanides ens aporten aigua, minerals, vitamines, fibra i oligoelements, a més el seu consum en cru ens garanteix que les seves propietats no es veuran alterades per la cocció. A més l’Enciam és un poderós ansiolític que ens farà molt de bé en èpoques d’estrès.

AMANIDA D’ALVOCAT

avocado-878958_960_720

Les Amanides es poden fer amb infinitats de fruites i verdures. L’Amanida d’Alvocat és ideal pels efectes antiinflamatoris que té aquest fruit en el nostre cos, ja que ajuda a la salut cardiovascular i regula el nivell de sucre en sang. Les persones que mengen Alvocat pesen menys i tenen un índex de grassa corporal inferior que les que no en consumeixen. L’Alvocat és un aliment ric en  greixos saludables i conté vitamines, minerals i antioxidants.

INGREDIENTS per a 4 persones

200gr  de cansalada fumada a daus o  bacon.

250gr de fulles d’enciam, millor si mesclem diferents tipus.

1-2 Alvocats madurs.

1 cullerada d’oli d’oliva per fregir

INGREDIENTS per AMANIR

6 cullerades d’oli d’oliva verge extra de les Terres de l’Ebre.

1 Cullerada de Vinagre de Sidra o arròs

1 gra d’All picat

1 cullerada de mostassa, sal marina i pebre negre.

ELABORACIÓ

Posar l’oli a una paella i saltejar la cansalada fins que quedi cruixent. Un cop feta, treure-la del recipient i posar-la en paper de cuina per eixugar l’oli sobrant.

En un bol introduir els ingredients d’amanir i batre amb una forquilla, seguidament afegir-hi les fulles verdes i mesclar amb les mans. Partir els Alvocats per la meitat i amb una cullereta treure’ls-hi la carn i afegir-la a l’amanida. Mesclar amb compte, decorar amb la cansalada cruixent i servir.

diseno-sin-titulo-2-fw

 

 

 

 

 

 

 

Un cop feta l’amanida només ens queda gaudir-ne amb la millor companyia.

Bon profit! i …sigueu feliços.

Leave a comment