01 Sep

cold-1282327_960_720

S’acaba l’estiu i amb ell deixem darrera la disbauxa, les sortides de nit i el llevar-nos quan la son s’hagi acabat. Tornar a la rutina no és gens fàcil, tot i que si a casa tenim nens petits potser ho estem desitjant, el que volem en aquests moments és sentir-nos persones i tenir un poc de temps en el que tornar a recuperar el jo i deixar per unes hores el nosaltres, encara que aquesta recuperació personal suposi tornar al treball.

Els experts recomanen tornar progressivament a les obligacions quotidianes, intentant arribar a casa per situar-nos uns dies abans de començar a la feina, així tindrem major sensació de control de la situació a la qual ens hem d’enfrontar: la tornada a la realitat de sempre. Tornar a casa pot ser molt agradable si la disposem de manera adequada i ens il-lusionem per tenir-la al nostre gust, canviant certs complements que ens ajuden a recordar que canviem d’estació.

Recuperar la dieta saludable serà també una de les tasques que hem de realitzar per a sentir-nos bé i, sobretot, perdre el pes que hem guanyat durant aquests mesos de calor. Avui us ajudarem en aquesta tasca amb la descoberta d’una amanida fresca i plena de vitamines que us reforçaran a l’hora de tornar al treball. Segons els nutricionistes, en la dieta ideal un dels dos principals àpats hauria de ser fet amb aliments crus, com les amanides.


L’Amanida de Pera, Rúcula i daus de Codonyat és una combinació de sabors que us aportarà nutrients per a enfortir el cos de cara la tardor. La Rúcula és una verdura caracteritzada pel seu gust picant i molt utilitzada a Itàlia, les seves fulles verdes porten uns components anomenats zeaxantina i luteína que són grans protectors per la vista. Les Peres són conegudes per la quantitat d’aigua que contenen, ideals per a una dieta d’aprimament o manteniment de pes, són uns dels fruits més purificants que ens dóna la natura. Les Nous són ideals per cuidar el cor i el cervell, per tornar a l’estudi o la feina, a més a més milloren l’estat d’ànim, la quan cosa ens ajudarà a recuperar-nos més aviat de l’estrès postvacacional. El Codonyat és perfecte per al sistema nerviós i els músculs, si sou esportistes us convido a recuperar l’hàbit de menjar-ne setmanalment.

green-969099_960_720nut-1022488_960_720pears-1229961_960_720

Ingredients
200 gr de Rúcula
2 Peres Conference
6 Nous
Codonyat
Daus de Formatge
Oli d’Oliva de les Terres de l’Ebre
Vinagre
Preparació

Renta i pela les Peres, talla-les en trossets per a quedin en forma de mitges llunes. Trosseja nous manualment, fes daus amb el Codonyat. Posa en un bol la Rúcula, la Pera, les Nous i els daus de Codonyat. Condimenta l’amanida amb Sal, Oli i Vinagre. Presenta-la amb els daus del formate que més t’agradi.

En cas que la Rúcula et sembli massa forta, pots substituir-la per Espinacs.

 

 

Leave a comment