23 Mar

El Plàtan és una de les fruites més atractives i fàcils de menjar que tenim avui. Te’l pots posar a la bossa, portar-lo a la cartera o a la motxilla de l’escola. És net, fàcil de pelar i d’un sabor molt particular. Ideal per menjar a mig matí o mitja tarda.

Les propietats d’aquesta fruita són tan grans, que els experts recomanen el seu consum a diari.

 

Beneficis dels Plàtans per la salut.

El seu component bàsic és el midó, essencial per aportar-nos energia, de fet els esportistes l’utilitzen gairebé com a substitutiu d’una beguda energètica, ja que aconsegueix recuperar-nos en un moment donat.

El potassi és també un altre dels grans components del plàtan, ajudant a contrastar l’efecte de sal en el cos, és beneficiós sobretot per a persones amb problemes d’hipertensió. El plàtan és a més molt ric en vitamines A, C, i K, a més de Cinc, Calci, Sodi, Ferro … Hem de recordar també que, a mesura que el plàtan madura va adquirint un índex força elevat de glucosa, per aquest motiu, malauradament, no és recomanable per a diabètics.

Podeu comprar Plàtans ecològics a la nostra botiga: https://ecologic.fruitesbarbera.com/

Flam de Plàtan amb iogur

  • 3 Plàtans madurs
  • 4 Ous
  • 1 iogur grec o natural
  • 200 ml de llet, 1 cullerada de maicena, 150 gr de sucre.

 

Per al caramel

  • 100 gr de sucre i 20 ml d’aigua
  • Unes gotes de llimona.

Elaboració:

1-Preparem el caramel: En un cassó posem el sucre amb l’aigua i les gotes de llimona. Deixem caramel-litzar el sucre, l’aboquem dintre un motlle i el deixem refredar.

2-Per altra banda, mesclem els ingredients i els posem a la batedora: els ous, el sucre, el iogur i la cullereta de maicena.

3-Aboquem la mescla a un motlle rectangular amb el fons del caramel que hem preparat.

4- Precalentem el forn a 180º, emplenem una font amb aigua, posem dintre el motlle amb la mescla i cuinem al flam 35 o 40 minuts. Deixem refredar a temperatura ambient.
5-Posem el flam a la nevera 2 o 3 hores i desmotllem. El podem decorar amb nata muntada, una rodanxes de plàtan i unes cireres confitades.
 



Esperem que el post us hagi agradat, si és així doneu-li un like o compartiu-lo.


Leave a comment