05 Jan

Amb el gust del Tortell de Reis a la boca i sense poder pujar-me la cremallera dels pantalons, he decidit buscar informació de com depurar-me després de tants excessos: Galets, torrons, massapà i tortell, tot seguit sense descans ni treva. És el que marquen els costums: Per Nadal cada ovella al seu corral… deu ser per engreixar-la, no?

Consells bàsics per netejar l’organisme

 

L’Aigua, font de salut i vida

Te Alma Ecològic.

Els experts aconsellen beure 3 litres d’aigua al dia els cinc dies posteriors a les festes. Aquest és un consell bàsic per evitar la retenció de líquits i eliminar les toxines i greixos del cos el més aviat possible.

Perquè no sigui tan avorrit, podem ingerir el líquit en forma de te o sucs naturals, així podrem triar el gust que més ens agradi.

El Suc de Taronja aporta Vitamina C i té un gran poder per depurar el cos. Intenta fer-lo amb taronges de proximitat o ecològiques perquè tingui totes les vitamines i així sigui més efectiu. Aquí les trobaràs: http://www.ecologic.fruitesbarbera.com

Les Taronges són un còctel de vitamines, minerals i antioxidants, així que és la fruita perfecta per a més de netejar, donar fortalesa a l’organisme.

 

Les Cebes, a tots els àpats

Les Cebes són altament depuratives, ajuden a netejar la sang i a treure les impureses del cos, per aquest motiu us recomanem utilitzar-ne moltes en la vostra dieta diària, no obstant això i aprofitant les dates en les quals ens trobem, la ceba ens ajudarà a protegir-nos de les malalties infeccioses i respiratòries tan típiques en aquesta època de l’any.

 

El Raïm

El Raïm és un  80% aigua, per tant és molt aconsellable menjar-ne després de festes. T’ajudarà a depurar a la vegada que és hidratant, protector i energètic. El Raïm ajuda a impedir que es formin coàguls a la sang i també ajuda per a tenir una bona vista.

 

 

 

La Recepta: Sopa detox

Ingredients:

.1/2 Col

La Col és molt rica en potassi, sofre, calci i altres sals minerals. Aquest vegetal ajuda a controlar el restrenyiment a la vegada que ajuda en la salut de la pell.

 

.6 Cebes grans

Com hem dit anteriorment, aquest vegetal és altament depuratiu, ric en aigua, alcalinitzant i netejador de l’organisme. Té propietats diürètiques i ajuda a equilibrar la quantitat d’àcid úric.

 

. 6 Tomàquets pelats

El Tomàquet és una hortalissa rica en potassi que conté fósfor i clor. És diürètic i revitalitzant. Té una acció cardioprotectora que el fa molt recomanable.

 

·         Sal i Pebre

La sal, preferiblement la sal marina o la sal rosa pot ser utilitzada al gust, al igual que les espècies.

·         Tres trossos d’Api fresc

L’Api és molt ric en potassi, cobre, calci i sodi, aporta grans quantitats de sals minerals i és un tònic cerebral molt bo.

·        2 Pebrots Verds grans

Els Pebrots són molt rics en vitamina C, aporten fibra i allunyen el restrenyiment.

 

 Com preparar la sopa

Per preparar la sopa hem de tallar a trossets petits totes les verduretes, posar-les a una cassola i afegir-hi aigua. Posteriorment deixarembullir la verdura amb la tapa de la cassola posada i a foc lent.

És aconsellable assaborir-la calentona aprofitant l’època de l’any en la que ens trobem i perquè el menjar calent dona més sensació de sacietat. El resultat d’aquesta sopa és un caldo metabòlic, ric en sals minerals, en oligoaliments, en potassi i magnesi que neteja profundament l’organisme.

Si t’interessa menjar saludable, no t’has de perdre aquest bloghttps://etselquemenges.cat/cuina 

o aquest article:

https://blog.fruitesbarbera.com/sopadeverdures/

Nou any, nous propòsits. Aquest any que un dels teus propòsits sigui cuidar-te i estimar-te més.

Recorda: Per un entorn feliç, cal que tu ho siguis. Cuida’t, estima’t, mima’t i, sobretot…Menja Saludable.

 

Compra els ingredients per fer la Sopa Detox a les Botigues Barberà de Tortosa/Amposta/Ulldecona o https://ecologic.fruitesbarbera.com/

 

Si t’agrada aquest post, comparteix-lo i dóna-li un like.

 

 

Leave a comment