14 Sep

Baixo del Port, després de llargues caminades acompanyada de l’olor de la pinassa i la frescor de l’aire pur em sento renovada. És curiós com el temps ha fet de mi una persona a la qual la festa l’atrau poc, prefereixo la pau d’un ambient silenciós a l’enrenou de les festes del barri, prefereixo un bon llibre o una conversa tranquil·la al sorollós ambient d’una discoteca. Diuen que el temps tot ho madura i així deu de ser. La família també ajuda. Quan tens fills petits les coses es transformen sense adonar-te’n, el ritme és un altre i et vas adaptant a poc a poc, amb ganes o sense, és el que toca. Quan són adolescents toca fusta. Vas “a cop de xiulet”, controlant i patint, sobrevivint com pots per no perdre’ls de vista, no sigui cosa que ens en passi una de grossa, trampejant. Quan tens els fills grans és una altra cosa, llavors ve el relax … o el divorci si has sobreviscut, però aquest és un altre tema i de divorcis de moment no parlarem, ja en parla tothom i aquí no ens interessa. El que és cert és que en totes aquestes etapes de la vida que anem passant, en totes, som responsables de l’alimentació dels nostres fills. I aquí, poca broma.

Ens afusellen diàriament d’informació en la qual se’ns diu que la salut depèn d’allò que mengem i encara que la majoria de nosaltres seguim la tradició culinària familiar, hi ha moments en què ens plantegem si el plat que posem a taula és l’adequat per al desenvolupament de la nostra criatura; mentre, escoltem què diuen de la nova dieta desintoxicant o antioxidant, i és que som pares, però això no és sinònim de fer-nos vells, nosaltres també volem sentir-nos i veure’ns bé. Mantenir-se jove és important, volem envellir amb dignitat … i salut.

Mujer madura que cuida su alimentación.

Mujer madura que cuida su alimentación.

La veritat és que ens queda molt per saber sobre alimentació, per aquest motiu en aquest apartat volem aconseguir que cada àpat sigui una Font de Salut de veritat, defugint de les tendències i descobrint el que ens diuen els professionals en Nutrició i Salut. Destinarem aquesta part del bloc a parlar, preguntar i reflexionar sobre la manera que tenim de menjar a les Terres de l’Ebre, i ho farem amb metges, nutricionistes, psicòlegs i professionals culinaris del nostre territori.

Avui us arriben els entrants del que vol ser Fruita Madura, el nom que porta aquesta part del bloc. Pots aprofitar i avançar tots aquells dubtes que tinguis, els  guardarem i les traslladarem al professional indicat. Cuina Activa requereix de la teva participació, no se t’oblidi que parlem el mateix llenguatge. Som de les Terres de l’Ebre.

Leave a comment