15 Sep

La sequera de l’estiu ens tenia preocupats, l’aigua és un bé escàs i necessari per la salut de la natura i el desenvolupament natural de les collites. Aquest cop les pluges han vingut acompanyades per una baixada important de temperatures. Els que notem més aquests efectes, hem deixat a l’armari les bruses de tirants a primera hora del matí per posar-nos les de màniga curta més una jaqueteta fina o mocador de coll a la bossa,“no sigui cas que agafi el primer refredat de la temporada”. Aviat haurem de fer el canvi d’armari i de rebost, sí, de rebost també.

El proper canvi d’estació no només ens reclama una màniga més, sinó que també ens demana un canvi en els colors dels aliments que portarem a casa i és que l’apropament de la tardor és igual a la necessitat de defugir de l’alimentació refrescant de l’estiu per a gaudir d’una cuina que ens aporti més calor al cos, la necessària per preparar-nos de cara l’hivern.  La natura és sàvia i sap què oferir-nos per  mantenir la salut física i mental en el millor estat possible.

 En aquesta època en que les fulles cauen dels arbres i els paisatges canvien de color, el nostre estat anímic es pot veure afectat per una tristor que acompanyada pel retorn a les rutines i les exigències de la “vida real”,  pot ser molt feixuga de portar. L’alimentació que ens regala la Mare Terra és el millor preventiu per evitar entrar en l’estat de malenconia en el qual no volem estar. És temps de collites de pomes, peres, taronges i raïm, de carbasses, pastanagues, rabes, cebes, chirivies y naps i això és un bé tan preuat com la mateixa aigua que ens cau del cel quan tenim sequera. Aprofitar aquest bé de Déu d’aliments naturals és de savis, i com vivim en una època en que la preocupació per la salut és la portada d’infinitat de llibres de rigorosa actualitat, anem a fer-ne divulgació per a que estigueu al dia en les tendències més saludables que ens aporta la informació nutricional actual.

 

grapes-690230_960_720

 

Especial Detox tardor: La Cura del Raïm

El Raïm és la base tradicional de moltes cures i dejunys, de fet la seva maduració sembla feta expressament per combatre l’estrès que ens produeix la fi de les vacances. La cura del Raïm consisteix a menjar només aquest fruit durant uns dies, us aconsellem  fer-la durant el cap de semana, ja que durant aquest període suposadament patim menys estrès.

La cura del Raïm és un tractament revitalitzant, tonificant, depuratiu i remineralitzant, ideal per retornar  l’organisme al seu estat més energètic i saludable. Posaràs a to els pulmons i l’intestí gros que són els òrgans més dèbils durant la tardor. Només en cas de patir diabetis és recomanable no posar-la en pràctica, ja que els hidrats de carboni de ràpida absorció no són saludables per a aquesta patologia.

I recordeu, la nostra ment també està influenciada per la qualitat dels aliments que ingerim. Si mengem productes que produeixen reaccions extremes, com gran quantitat de sucres o alcohol, les nostres idees i pensaments correran pel nostre cervell sense ordre, tindrem moltes dificultats per consolidar els projectes. Només amb una alimentació saludable aconseguirem una vida equilibrada i feliç.

 

Bibliografia:” Zumoterapia” de Leire Piriz, “La alimentación y las emociones” de Montse Bradfor.

Nota: Ara pots comprar Fruita i Verdura Ecològica sense moure’t de casa a:http://fruitesbarbera.com/ca/4-fruita i http://fruitesbarbera.com/ca/5-verdura

 

Leave a comment