19 Jan

El mal temps, el fred i els canvis sobtats de temperatura posen en risc la nostra salut. Per prevenir els efectes de les baixes temperatures en el nostre organisme hem de vigilar la dieta, reforçant el sistema immunològic.  Avui parlem dels Aliments per prevenir i eliminar els refredats de manera natural.

Aliments clau per mantenir els virus fora de casa nostra:

 

La Magrana

 

La Magrana és, en moltes cultures, símbol de fertilitat per la nombrosa quantitat de llavors que conté. Posseïdora de grans propietats medicinals conegudes des de l’antiguitat,  aporta antidoxidants, àcid fòlic, i vitamina C, a més és una gran aliada per al mal de coll i infeccions de les orelles..

La podeu posar a les amanides, combinada amb iogur o menjar-la sola.

 

https://blog.fruitesbarbera.com/el-poder-de-les-magranes/

 

Els Cítrics

Taronges, Mandarines o Llimones són conegudes per ser riques en vitamina C, que ajuda a reforçar les defenses i a aliviar els símptomes més comuns en grip i refredats. Beure cada matí un got de suc de taronja natural i  per la tarda un suc de llimona amb aigua i mel és molt beneficiós quan ens notem congestionats. Si a la llimonada hi posem un polsim de gingebre, la inflamació de gola baixarà més aviat.

 

Verdures i Hortalisses

Les Verdures que contenen molta vitamina A són beneficioses per mantenir sanes les mucoses, així doncs:

  • Remolatxa
  • Cols de Brussel-les
  • Bledes
  • Carlotes
  • Brócoli
  • Espinacs
  • Carbassa
  • Coliflors
  • Porros
  • Carxofes
  • Albergínies

Totes elles tenen grans propietats contra els refredats i les malalties respiratòries.https://blog.fruitesbarbera.com/sopadeverdures/

Les Cebes

Les Cebes alivien la congestió pulmonar i desinfecten les mucoses, també calmen la tos.

Una Ceba oberta per la nit, al costat del llit, és un bon remei per evitar la tos nocturna.  Les persones que pateixen alèrgies, asma i sinusitis, així com rinitis o bronquitis l’haurien de consumir periòdicament, ja que neteja i ajuda a l’expectoració.

 

 

Els Alls

Els Alls són un remei casolà de tota la vida, antibacterians de gran potència i amb propietats mucolítiques, expectorants i antitusives. Són un bon antisèptic, combaten les infeccions i la grip. Ajuden a reduir la secreció nasal i combinats amb llimona, ceba i mel ajuden a recuperar la salut de manera ràpida quan estem refredats.

Per mantenir les malalties a distància és molt aconsellable prendre un all en dejú.

http://eldia.com.do/beneficios-que-te-aporta-un-diente-de-ajo-diario/

EL Gingebre

Aquesta arrel picant és un remei molt eficaç tant per al refredat com per aliviar el dolor d’estómac i les ganes de vomitar.

Una infusió amb una tassa d’aigua bullent, un sobret de te i una cullerada de gingebre ratllat fan miracles, si a més li poses llimona i mel, és mà de sant.

El Gingebre és antibacterià, antipirètic i analgèsic. També augmenta la temperatura corporal i millora el sistema immunològic.

 

La salut és quelcom invalorable, només hi pensem quan ens falta, des de Fruites Barberà us convidem a cuidar-vos cada dia per mantenir el cos i la ment en perfecte estat, només així serem feliços

 

Si us ha agradat el post, sisplau: compartiu-lo o doneu-li un like.

Trobareu totes les fruites, verdures i hortalisses per cuidar-vos a les nostres botigues Fruites Barberà de Tortosa, Amposta i Ulldecona o al blog:

http://www.ecologic.fruitesbarbera.com

Leave a comment