17 Aug

Els Tomàquets Xerri són una varietat que es diferencia dels altres Tomàquets per la seva mida i per la seva dolçor. Més petits, en forma de cirera i un sabor tan especial que es poden adaptar a plats molt diferents, els Xerri ens aporten: Vitamines, ferro, calç, fósfor, magnesi, potassi, zinc; cobre, sodi, iode, antioxidants, fibra, licopè i àcid fòlic a més d’ajudar-nos en el manteniment dels músculs i nervis del cos. Afavoreixen la vista i l’eliminació de líquids i són ideals en dietes d’aprimament per les seves poques calories.

Posar-se un Tomàquet xerri sencer a la boca és tota una experiència. La seva textura i l’esclat del seu suc a la boca en mossegar-lo fa que no tingui res a veure amb menjar altres varietats de Tomàquet.

 

L’avantatge de cuinar amb Tomàquets Xerri  és que es poden menjar en cru o cuinats, en els dos casos aporten totes les vitamines.

Per altra banda, els Tomàquets Xerri són molt atractius per als infants, la qual cosa facilita el seu consum. Podem inventar-nos un plat ben divertit perquè se’ls mengin amb un somriure a la boca.

 

 

 

Cuinar amb Xerris és molt senzill, no cal ser un expert en cuina. Pots fer una saborosa guarnició amb uns Tomàquets Xerris condimentats amb l’espècie que més t’agradi. Per fer-ho només cal rentar-los, partir-los per la meitat, posar-hi les herbes que més t’agradin i deixar-los al forn una estona.

Aquesta pot ser una guarnició ideal tan per acompanyar la carn com el peix.

 

La recepta

AMANIDA DE GAMBES I

TOMÀQUETS XERRI

Ingredients per a 4 persones:
  1. 16 gambes
  2. 12 tomàquets xerri
  3. cibulet  fresc (cebollino)
  4. oli d’oliva
  5. vinagre de mòdena
  6. pebre i sal
Preparació

1-Posar l’olla al foc amb  un litre d’aigua i 50 gr de sal. En començar a bullir, introduir delicadament les gambes.

2-Deixar les gambes dintre l’olla 2 minuts aproximandament. Retirar i posar-les a una plat amb gel.

3-Rentar els Tomàquets Xerri amb aigua freda i assecar-los amb un paper de cuina, posar-los damunt una font i tallar-los per la meitat. Netejar el cibulet i picar amb unes tisores.

4- Posar en un bol una cullerada de vinagre de mòdena, sal i pebre. Mesclar bé i afegir tres cullerades d’oli d’oliva fins aconseguir una bona emulsió.

5-Posar en una font els tomàquets, les gambes i amanir. Escampar el Cibulet.


Recorda: Consumir tomàquet no només millora la nostra salut, sino que alegra els plats que posem a taula.


Leave a comment