13 Apr

La Primavera és l’estació del color, de la fruita delicada que dura poques setmanes. Els cítris hivernals es van esgotant per donar pas als fruits de colors més vius i alegres. La mateixa natura és la que ens ofereix un ampli ventall de productes fantàstics quan sembla que l’hivern ho hagi glaçat tot amb les seves baixes temperatures.

Avui donarem la benvinguda a totes les fruites i verdures d’aquesta temporada perquè la primavera entri a la nostra cuina mentre sortim al camp o la botiga  a buscar-la.

Espàrrecs Verds

A les Terres de l’Ebre  és fàcil trobar-ne només fent un passeig pel camp. Els Espàrrecs verds són perfectes en aquesta estació. Contenen molta fibra i engreixen molt poc. Són un dels aliments estrella que,com els bolets, quan en trobes fan una gran il-lusió.

A la planxa, en guarnició, fent una crema o saltejats sempre són una idea magnífica que et soluciona un àpat.

Pèsols

 Són considerats com una verdura, però els Pèsols són un llegum. Tant saltejats, com a condiment, bullits… sempre són font de proteïna vegetal. El Pèsols són especialment beneficiosos per la salut cardiovascular. Són antioxidants i antiinflamatoris, per la qual cosa ajuden al funcionament saludable dels vasos sanguinis.

Faves

Les Faves fresques són de durada curta al mercat, aproximadament fins finals de maig. Les pots cuinar de moltes maneres, la més popular és Faves amb pernil. Encara que doni molta feina pelar-les, val molt la pena.

A Fruites Barberà, si ens ho demaneu, us entregarem les faves pelades perquè no us calgui invertir massa temps a la cuina.

Alls Tendres

 

Entre finals d’hivern i principi de primavera trobarem els Alls tendres en  el seu millor moment. Per a saber-los triar ens hem de fixar en la seva tija verda i sense fulles seques. Els Alls Tendres ajuden a que la sang flueixi amb més facilitat, per la qual cosa es recomanen a persones amb hipertensió.

 

Maduixes

Les Maduixes són una fruita meravellosa d’aquesta estació, el mes d’abril és el seu moment i hem d’aprofitar per gaudir-ne durant aquests dies. Les Maduixes tenen poques calories, es poden menjar crues , marinades amb sucre o suc de taronja; en macedonia i com a complement en amanides etc.

 

Nespres

Entre abril i maig trobarem les Nespres, una fruita que es pot menjar recén collida o elaborar amb ella melmelades i postres exquisides. El seu color ataronjat i el seu sabor dolç amb un toc àcid la converteix en unes postres ideals.

Les Nespres tenen un efecte protector sobre l’estómac, són especialment beneficiosos per les persones amb gastritis, acidesa, digestions lentes i pesades o inclús úlceres estomacals.


A Fruites Barberà us convidem a gaudir dels productes de temporada, els que són frescos, acabats de collir i que vénen del costat de casa nostra, els de proximitat. En trobareu d’ecològics a la nostra web: https://ecologic.fruitesbarbera.com/ 

O a les nostres botigues de Tortosa, Amposta i Ulldecona:

https://ecologic.fruitesbarbera.com/tiendas

 

 

Leave a comment