Una peça de fruita és millor que un suc
09 Nov

Vet aquí el gran dilema. Sabem que la pell de moltes fruites aporta gran quantitat de fibra, minerals i vitamines que desapareixen amb la seva neteja. La por a la seva contaminació fa que preferim pelar-les. No obstant això, els experts afirmen que aquest fet està al darrera d’algunes mancances nutricionals que patim avui dia.

 

Els superpoders de la pell

Pell de Poma

La pell de la Poma conté molta vitamina C  i  un grup de nutrients que ajuden a combatre el càncer. La seva ingesta  fomenta el correcte creixement dels músculs i evita el seu desgast.

L’avantatge de la poma respecte a altres fruites és que és fàcil de transportar. Portar-la dintre la motxilla o la bossa  fa que podem gaudir de la seva cruixent sensació i sabor.

 

 

Pell de Mandarina

L’escola de Farmàcia de Leicester d’Anglaterra ha descobert que la  pell de Mandarina inclou un compost anomenat Salvestrol Q40 eficaç per la lluita contra el càncer.

Com utilitzar-la?

Els experts recomanen triturar la pell de la mandarina per incloure-la en sucs i batuts de fruites o ratllar-la per condimentar i refrescar els plats.

Pell de Taronja

La seva pell conté molts antioxidants i vitamina C, podem utilitzar-la ratllada en rebosteria, fer-ne infusions, pell confitada o melmelada.

Pell de Pera

La seva pell conté pectina, un hidrat de carboni complex que potencia la sacietat i alenteix l’absorció de sucres i greixos. És rica en vitamina C i magnesi.

 

Pell de Llimona

Aquest cítric destaca per l’alt contingut en vitamina C, igual que les Taronges i les Mandarines però a més, conté molta vitamina A, ideal per regenerar la pell del cos.

Com utilitzar-la?

Pots utilitzar-la igual com amb la de les taronges, però també pots posar-la dintre una cubitera de gel per acompanyar els refrescos.

 

Pells de Carbassó i Cogombre

Posseeixen una gran quantitat de vitamines, minerals, fibra i antioxidants. Un munt de nutrients que prevenen el restrenyiment, milloren la salut gastrointestinal i fomenten la pèrdua de pes. Carlotes, xirivies, préssecs, albercocs, tomàquets, raïm i pebrots estan dintre el mateix grup.

Closca de Pinya

La closca de la Pinya evita el restrenyiment i a més és beneficiosa per als microorganismes de l’intestí i que ens ajuden a digerir alguns aliments.

Com utilitzar-la?

Deixa que la closca de la Pinya es posi toba posant-la en un recipient amb aigua i gingebre, guarda la mescla a la nevera uns tres dies, cola-la i afegeix-hi sucre i canyella.

La importància d’una bona higiene

La presència de químics, pesticides i bacteris en productes que vénen del camp és una obsessió cada vegada més gran entre els consumidors. Per evitar tots aquests productes que no volem per al nostre cos, tenim dues opcions:

1-Netejar molt bé la fruita i la verdura.

2-Consumir productes ecològics certificats, aquells que ens garanteixen que no contenen cap producte químic perjudicial per la nostra salut. Trobareu aquests productes en establiments especialitzats com Fruites Barberàhttps://fruitesbarbera.com/products/

Consells per netejar la fruita i la verdura

Per evitar ingerir bacteris o germens que ens puguin perjudicar la


salut,  el nostre consell és:

1-Cepilleu o fregueu les fruites i les verdures amb aigua calenta o desinfectants específics abans de menjar-vos-les.

2-Retireu  el tronc, ja que pot contenir bacteris addicionals.


Podeu trobar Fruita fresca tradicional o ecològica en els nostres punts de venda Fruites Barberà situats a les poblacions de Tortosa/Amposta/Ulldecona.

 

 

Leave a comment