12 Aug

L’estiu és època de menjar Amanida. Aquest és un plat fàcil de fer a la vegada que refrescant. Tanmateix no ens hem d’oblidar d’ingerir els nutrients necessaris per mantenir la salut i la vitalitat, per aquest motiu als nostres menus de vacances no hi pot faltar el llegum.

El llegum és un  aliment nutritiu i baix en greix, font excel-lent de proteïnes d’origen vegetal així com de minerals; a més ens ajuda a mantenir la flora intestinal. Si ens parlés un nutricionista, de segur que ens explicaria molts altres beneficis d’aquest aliment saborós que consumim més en temps de fred, però que hauríem de menjar durant tot l’ any. Per aquest motiu avui encetem aquest apartat amb una “Amanida de Llenties”, recepta senzilla i saborosa.

Amanida de Llenties.

Ingredients per a 2 persones

  • 200 gr de llenties
  • 1 tomata madura
  • Olives farcides al gust
  • 1 llauna de tonyina
  • 2 ous durs
  • Oli d’oliva verge extra de les Terres de l’Ebre
  • Sal
  • Vinagre al gust

Preparació.

Primer que res hem de coure les llenties, o senzillament obrir-ne un pot de cuites. Si les comprem cuites, hem de netejar-les bé buidant el pot en un colador i deixant córrer el raig d’aigua freda de l’aixeta fins tenir-les ben netes. Tot seguit les posem en un bol.

Per a que els ous ens quedin durs els hauríem de posar amb aigua i sal en un cassonet i tenir-los uns quinze minuts. Jo normalment els poso amb aigua freda.

Un cop tinguem aquests ingredients preparats tenim el menjar gairebé a punt, només ens caldrà tallar a trossets la tomata, les olives,els ous i desmollar la tonyina. Fet això, mesclarem els ingredients,els amanirem i els posarem a la nevera per a servir el plat ben fresquet. Val a dir que a temperatura ambient també és molt bo.

Ja ho veieu, amb aquesta rapidesa tindrem preparat un plat deliciós i saludable, llest per posar a taula i gaudir de la seva mescla de sabors.

I recordeu...Els ingredients dels nostres plats sempre de Les Terres de l’Ebre.

Nota: Ara podeu comprar Fruita i Verdura Ecològica sense moure-vos de casa a: http://fruitesbarbera.com/ca/5-verdura i http://fruitesbarbera.com/ca/4-fruita

Leave a comment