20 Aug

Des de sempre  totes les cultures han  buscat elements que conservin la joventut, la força i la bellesa. Els éssers humans no volem morir, de fet la societat  amaga la mort com si d’un procés antinatural es tractés. Tapem  la vellesa sota capes de maquillatge que ens permeten dissimular la cosa més natural de la vida, l’envelliment. Ningú vol fer-se vell, sembla que quan passis una determinada edat entris en una altra categoria, la que a ningú interessa;  la ceguesa de la nostra cultura és tan gran que preferim viure d’esquena a l’única realitat que tenim assegurada.

Els Superaliments no són un invent modern, la majoria d’ells ja s’utilitzaven en civilitzacions antigues com les asteques. Avui dia  s’anomenen Superaliments a tots els aliments que contenen molts nutriens i altres substàncies que s’ha demostrat que són especialmente beneficioses per la salut. Cada cop hi ha més evidència científica que corrobora la importancia de tenir una correcta alimentació per gaudir d’una vida llarga i saludable.

No existeixen els aliments miracle,  els Superaliments ens ajudaran sempre i quan les dosis d’esport i descans siguin les adients per l’edat. Podem afirmar per tant que si  l’alimentació és cuidada el percentatge de bona salut i energia ha de ser  més alt, així doncs també tindrem més possibilitats de sentir-nos feliços, que és en definitiva el que tots volem

Aquí us detallo Cinc Superaliments molt interessants per adaptar a la nostra dieta diària.

EL COCO

images

El coco és un dels aliments amb més electròlits de la natura. Els electròlits són sals ionitzades a les cèl-lules que transporten l’energia dins del cos. Així doncs l’aigua de coco és la millor alternativa a les begudes energètiques artificials. L’oli de coco té propietats antibacterianes, antivíriques i antifúngiques. Conté els nivells de potasi adequats per regular el bombeig del cor i la funció dels músculs.

L’ALL

garlic-498634_960_720

Les propietats antioxidants de l’All  van ser descobertes fa milers d’anys a l’índia i l’ Antic Egipte. De les antigues creences populars hem passat a tenir evidències científiques que han demostrat les seves propietats medicinals.

El consum regular d’aquesta hortalissa elimina les bactèries de l’organisme i fa la funció d’antibiòtic natural. Tragar-lo en dejú és altament recomanable per a produir un efecte desintoxicant en tot el cos. Hem de tenir en compte que la base del seu consum  medicinal està en menjar-lo cru, cuinat pert part de les seves propietats.

LA CÚRCUMA

ginger-1432262_960_720

És una planta que s’utilitza com a espècia des de fa milers d’anys. El seu color és groc mostassa i té un gust molt característic. La Medicina Tradicional Xinesa li atribuiex propietats estimulants per al sistema nerviós, la qual cosa la converteix en un antidepressiu natural, redueix els nivells d’estrès i augmenta la serotonina. La Cúrcuma ens ajuda a tenir un perfecte estat anímic.

EL GINGEBRE

ginger-1191927_960_720

El Gingebre és una arrel de gust picant i amargant a la qual se li atribueixen propietats afrodisíaques, ja que incrementa la líbido i combat problemes d’ereccions. També es diu que aporta energía i vitalitat a l’organisme, a més el Gingebre és beneficiós en casos de males digestions , gasos i vòmits.

El podeu utilitzar com a espècia en els guisats de carn o peix, el podeu posar també en amanides o fer-ne una infusió.

LA XOCOLATA

cocoa-bean-1282894_960_720

El cacao transforma la Xocolata en un Superaliment ja que protegeix el cor de les malalties a la vegada que ens fa la vida més fácil. No és la xocolata amb llet i sucre la que ens aporta el millor per l’organisme, sino la xocolata amarga, la d’elevat percentatge de cacao, el nostre Superaliment preferit.El Cacao porta magnesi, triptòfan i sofre, així que afavoreix el reg sanguini al cervell, molt beneficiós per a mantenir la memòria.

En resum, ens cal conèixer els Superaliments per a integrar-los a la nostra cuina, però no hem d’ imaginar-nos que ens ajudaran mentre no els acompanyem d’activitat física regular i la dosi adequada d’optimisme davant la vida.

Nota: Ara pots comprar Fruita i Verdura Ecològica Certificada sense moure’t de casa a: http://fruitesbarbera.com/ca/4-fruita i http://fruitesbarbera.com/ca/5-verdura

Leave a comment