26 Nov

alcachofas-a-la-brasaLa paraula Carxofa deriva de l’àrab: al’qarshuf (card petit). Deliciós i fàcil de cuinar, aquest producte típic de tardor té el mateix encant que els típics calçots, ja que aconsegueix aplegar a tota la família al seu voltant. Qui no ha tingut en la nostra zona el plaer de compartir les carxofes amb carn a la brasa en la casa de camp familiar? El foc d’una bona xemeneia a la tardor o hivern dóna un gust entranyable i inconfusible a aquest àpat.

La majoria de nosaltres tenim records inesborrables de la nostra infància i joventut envoltats de família i  amics enmig de llargues taules amb estovalles de paper i gots de plàstic, patates fregides i ampolles de vi. Un plaer que traslladem de generació en generació entre rialles i anècdotes que es guarden  per sempre en la  nostra memòria.

 



De la Carxofa no es menja tot, sino solament la part més carnosa de la base  i les fulles més tendres. En cas de trobar pèls de color morat dintre, podríem identificar-les com Carxofes poc fresques,  ja que el moment de la seva recollida és quan aquests filaments encara no han crescut gaire.

img_como_cocinar_alcachofas_20485_orig

D’aquesta verdura es diu que s’oxida aviat, però en realitat el que es produeix és un canvi de color pel seu alt contingut en fenols, ja que aquests reaccionen amb l’oxigen. Els fenols són també els responsables de la sensació  d’aspror que provoquen les Carxofes.

Podem Congelar les Carxofes?

Per suposat que sí, encara que debem seguir el següent procés:

1-Tallem les puntes de les carxofes i fem vuit trossos de cadascuna, les posem una estoneta en un bol amb aigua, glaçons de gel i julivert perquè no es posin fosques.

2- Posem aigua en una olla i quan arrenqui el bull tirem les Carxofes, apaguem el foc i les deixem cinc minuts.

3-Les posem a escórrer en un colador i seguidament en un drap net perquè absorbeixi l’aigua.

4- Les fiquem en bosses de congelació.

Si seguim aquest procés podrem assaborir aquesta verdura quan ens vingui de gust i … Bon Profit!

 

alcachofas-guisadas

Pots comprar les nostres Verdures Ecològiques sense moure’t de casa a:http://fruitesbarbera.com/es/5-verdura i si vols anar directament a les Carxofes:http://fruitesbarbera.com/ca/verdura/54-carxofes.html

Leave a comment