19 Jan

En dies com avui, en que el termòmetre marca 3º, a una li vénen ganes de no moure’s de casa, del costat de  la caldoreta del radiador o de la xemeneia. La temperatura ens modifica el caràcter, la manera de fer. Ens canvia l’energia. A l’hivern hem de fer cova, arraulir-nos a casa per protegir-nos del fred; l’estiu, en canvi, ens torna més sociables, l’energia es transforma en comunicació cap a l’exterior, en disbauxa. Fixeu-vos com canvia el paisatge: miro per la finestra de casa i el cel és de color gris, els arbres estan gairebé pelats i, si alguna branca es mou ho fa pel  moviment de l’aire gèlid. L’estiu, en canvi, és una meravella de colors i llum.

Penso que és una sort escriure des d’aquesta perspectiva, sense la por a que els teus fills no puguin dormir perquè el seu cos no està prou calent o perquè el seu #estómac estigui tan buit que no puguin agafar el son. Em deu remoure allò que anomenem consciència al mirar els colors de l’exterior i pensar en els refugiats o en els sense sostre que tenim tan a la vora i pels que fem tan poca cosa. També em vénen a la memòria imatges de casa els avis, quan en aquesta època rostien Carxofes a la vora del foc, les rostien per a casa i per a la veïna del davant, la senyora Lupe i la seva família. Aquells eren uns altres temps, en que no era necessari posar el nom Ecològic al darrera de cap aliment, perquè tot era bo i natural o almenys ens ho pensàvem. Ara, hem de distingir entre producte convencional, Km0 o ecològic, la sensibilitat dels consumidors cada cop és més alta i els que treballem en el sector alimentari hem de filar cada cop més prim per estar a l’alçada de totes les exigències.

productos-ecologicosAvui he rebut una amable trucada que amagava una revisió de la nostra pàgina de producte Ecològic. En la conversa que hem mantingut, he intuït un gran malestar per la gran importància que està adquirint l’#alimentació ecològica i la possible sobreexplotació de l’adjectiu. Comercialitzar producte ecologic no és fàcil. Per a fer-ho s’han de complir uns requisits i sobretot tenir la consciència que, des de les institucions s’exerceix un rigorós control sobre tots aquells que utilitzem el prestigiós adjectiu “ecològic” en els nostres productes.

M’alegra enormement que la nostra pàgina i producte estigui en el punt de mira dels grans coneixedors del sector. Seran ells qui ens ajudaran a fer-ho millor, a que la nostra pàgina web: http://www.fruitesbarbera.com sigui més entenedora i, en definitiva qui ens convertiran en els grans professionals que volem arribar a ser. Sense el seu ajut i suport de ben segur que ens quedaríem en senzills aspirants arraulits a la vora del foc, que tot i que la imatge pugui semblar atractiva, a hores d’ara el que volem de debò és lluitar i treballar per a que quan el nostre producte arribi a la vostra llar estigueu del tot convençuts que heu comprat el millor.

Descobreix qui som a: http://fruitesbarbera.com/ca/content/9-qui-som

Si vols comprar Carxofes: http://fruitesbarbera.com/ca/search?orderby=position&orderway=desc&search_query=carxofes&submit_search=

Leave a comment