03 Jan

A punt de finalitzar les festes de Nadal i ja que la paraula “felicitat” es repeteix tant en postals i desitjos, he considerat batejar en aquest nom a una amanida, i ho he fet perquè els ingredients són tan multicolors i gustosos que la seva ingesta no et pot portar a cap altre lloc més que a la felicitat. No serà una felicitat absoluta, no te’n facis il-lusions, ni  de llarga durada, ni que et garanteixi l’arribada a un l’èxtasi de pel-lícula de tres rombes; però sí una felicitat que esclatarà a la teva boca i que agrairà el teu sistema digestiu i organisme en general. Quin plaer!

Ingredients per a l’Amanida de la Felicitat

1 Carbassó

2 Tomàquets de branca

3 Alvocat

4 Ceba Roja

5 Julivert

6 Suc de llimona

7 sal

8 Pebre

9 Oli de les Terres de l’Ebre

zucchini-1659092_960_720

Carbassó

 

 

 

 

 

El Carbassó té gran quantitat de vitamines per a la pell i és ideal per a dietes d’aprimament per la poca quantitat de calories que aporta a l’organisme.

Per gaudir-ne de totes les propietats no hem de tenir-lo a la nevera més de cinc dies i ens l’hem de menjar amb la pell.

 

agriculture-1279679_960_720

Tomàquet en branca

 

 

 

 

 

 

El Tomàquet en Branca l’utilitzem habitualment per a fer pa amb tomàquet ja que la seva quantitat de suc és molt més elevat que qualsevol altra varietat d’aquest aliment. Si el proveu en una amanida un sorprendrà per la seva textura i sabor.

 

Alvocat

Alvocat

L’alvocat és un d’aquells aliments privilegiats al laboratori, ja que ha estat objecte de molts estudis científics que confirmen l’evidència de les propietats que tradicionalment li han atribuït els pobles que fa milers d’anys que el consumeixen: ajuden a tenir un cor sa, a regular els nivells de sucre en sang, a envellir millor, a tenir una vista més bona i una pell més saludable…

Ceba Roja

Ceba Roja

La Ceba Roja o Morada es pot menjar en amanida perquè és molt més suau que altres varietats de ceba. Si no ho sabíeu, preveu les malalties del cor, combat el càncer i ajuda a millorar l’estat anímic.

Julivert

Julivert

D’aquest condiment gairebé no se’n parla perquè surt tan barat que el seu preu no mereix un lloc de privilegi a la cuina. Doncs sembla que a més de barat és molt i molt saludable: anticancedrígen, antioxidant, antidiabètic i antiinflamatori. Qui no el vol utilitzar en tots els seus plats?

 

Com fer l’amanida de la Felicitat?

 

36b5fe256c4d742ba1eb0697f0d486e0

Per a fer-la necessites els ingredients que hem dit més un polsim d’energia positiva per convertir el que pot semblar un plat ordinari en un plat excepcional. Cal tallar a trossets l’Alvocat, el Carbassó i els Tomàquets; tallar la Ceba molt fina. Tot seguit mesclar-ho bé i afegir-hi una pluja de Julivert, Sal, Pebre, Suc de llimona i un rajolí d’Oli d’oliva de les nostres terres. Què t’ha semblat? Si t’agrada comparteix, a Fruites Barberà ens agrada que la nostra felicitat sigui compartida.

 

Pots comprar tots els ingredients per fer l’amanida a: http://fruitesbarbera.com/ca/5-verdura i http://fruitesbarbera.com/ca/4-fruita

molt-bones-festes

 

Leave a comment