29 Dec

A aquestes alçades de les festes de Nadal portem ja unes quantes hores de cuina acumulades, uns quants grams de més, i unes ganes boges de trobar aquell plat que agradi a tots, que sigui fàcil d’elaborar i, si pot ser, que tingui un punt d’originalitat. Cuinar amb Alvocat no forma part de la nostra cuina tradicional, així que, un cop digerida la sopa de galets, el gall d’indi i els canelons ens podem atrevir amb una mescla amb un cert regust tropical.

Aquest és un Còctel que de segur que hem presentat a taula molts cops en la varietat més usual, atrevir-nos a oferir-lo en una versió més novedosa és una qüestió individual, tot i que al meu parer aquestes són les dates ideals per sorprendre als nostres convidats.

avocado-829092_960_720

 

 

“L’Alvocat és considerat un Superaliment per la quantitat de propietats que té. A més és digestiu, antioxidant i està carregat de vitamines per reforçar el sistema immunològic. Conté molts minerals: Fòsfor i magnesi per al sistema nerviós, calci per als ossos, ferro contra l’anèmia i el cansament; potassi per a millorar l’activitat muscular. La seva ingesta està demostrat que promou la formació de noves cèl-lules i el silici que porta és saludable per les ungles, el cabell i la pell.”

 

Còctel d’Alvocat i Llagonstins,ingredients per a 4 persones

  • 1 Alvocat gran i 2 alvocats petits
  • Entre 4 i 6 cues de llagostins per persona
  • 1 Poma àcida
  • 1 Cabdell d’enciam
  • 1 bol de maionesa
  • 1 cullerada de salsa Ketchup
  • Un xorret de conyac o suc de poma o pinya en cas de no voler posar-hi alcohol
  • Ou bullit o tomàquet xerry per decorar
  • Sal i pebre

Com preparar-lo

1- Tallem l’Alvocat per la meitat, traiem l’os i tallem la seva carn en rodanxes de mig centímetre aproximadament.

2-Si els llagonstins són crus els courem al vapor amb molt poqueta aigua i un poquet de sal. Si els fem al vapor, millor guardar el seu suquet per aclarir posteriorment la salsa i donar-li un toc més mariner.

3-Talla la poma en daus petits. Pots pelar-la o deixar-la amb la seva pell si és llisa i ferma. Neteja l’enciam i talla’l ben petit. Després posa’l dintre un colador perquè tregui tota l’aigua.

4-Mescla la maionesa, el Ketchup i el conyac o suc. Prova la mescla per saber com està de sal i afegeix una miqueta de pebre  molt.

5-Per muntar el plat, millor fer-ho en recipients individuals, posant-hi l’enciam i la poma al fons. Al costat els trossets d’Alvocat i Llagostins. Cobrim el bol amb la salsa i el decorem amb Tomàquets Xerri i amb Ou bullit. Què us ha semblat?

 

No a totes les mestresses ens és fàcil innovar, de vegades els nostres comensals són de gustos tradicionals i ens costa introduir a taula plats diferents, però no per això ens hem d’estancar o deixar de provar, de vegades amb una petita variació del plat que acostumem a fer és suficient per a que es vegi diferent i agradi  a tothom.

 

 

molt-bones-festes

 

 

Comments(01)

  1. Pingback: Amanida russa d’alvocat | Cuina Activa

Leave a comment