28 Jul

L’estiu és l’època de la fruita en majúscules, el temps en el qual podem gaudir de més varietat de gustos, colors i sabors d’aquest aliment que en qualsevol altra època de l’any. El maldecap ve quan anem a comprar i tot ens fa goig, carreguem més del compte i després hem de malbaratar algunes peces perquè se’ns hans passat o cansat (terme que s’utilitza en el sector quan un producte es fa vell).

Avui, dia en què les temperatures superen els 33º, crec que és el moment d’exposar-vos uns quants consells per mantenir la fruita fresca durant més dies.

 

CONSELLS PER MANTENIR LA FRUITA FRESCA

1- El primer consell us semblarà molt bàsic però cal prestar-li atenció: Compra la fruita necessària, la que saps que de segur consumireu, així evitaràs tenir-la molts de dies per casa veient com va envellint.

2-Revisa la fruita amb freqüència, si alguna peça es fa malbé millor tirar-la, així evitaràs perjudicar la que està al seu costat. Seria perfecte guardar la fruita per separat per evitar qualsevol contaminació innecessària.

 

És la nevera la millor amiga de la fruita?Como-conservar-las-frutas-4

3- No, la nevera no és sempre la millor amiga de la fruita, els plàtans, per exemple, es fan negres del fred i perden part de les seves propietats. Us aconsellem embolicar-los amb paper de diari i posar-los al departament de fruita del vostre refrigerador. Aquest és el millor truc per mantenir-los frescos durant més temps i que estiguin vistosos i saborosos per dintre i per fora.

 

fer sucs amb fruitesHas comprat la fruita massa madura i creus que es farà malbé?

4- Si la fruita que has comprat s’ha fet massa madura, pots aprofitar-la per fer batuts o simplement triturar-la i guardar-la en el congelador per elaborar unes bones postres. Si voleu fer-vos un batut detox, aquí teniu aquest article: https://blog.fruitesbarbera.com/?p=6626

 

 

3 pomes a la cuina

Petit truc per madurar la fruita si està massa verda per consumir.

5-Si trobem que les Peres o les Pomes estan massa verdes per menjar-nos-les, t’aconsellem  posar-les dintre una bossa de paper d’estrassa, juntament amb una peça ja madura, veuràs com te les podràs menjar en poques hores.

 

 

escaldar fruites

Escalda la fruita per aprofitar-la sencera

Truc per pelar la fruita sense desaprofinar-ne gens.

6-Posa la fruita en un bol i tira-li aigua bullent, deixa reposar un minut. Després escórre-la i ja veuràs com de fàcil es pela! Aprofitaràs tota la peça de fruita i la podràs inclús pelar amb les mans.

De vegades, perdem la meitat de la peça de fruita al pelar-la amb el ganivet. Utilitzant aquest senzill procès ens garantim gaudir  de la peça completa.

Aquest és un procés que s’utiliza per fer conserva de tomata, així s’aconsegueix facilitar l’acció de treure-li  la pell abans d’embotellar-la.

 

 

Fruites Barberà som una empresa de més de cent anys d’experiència en el comerç de la fruita i la verdura a les Terres de l’Ebre. Lluitem cada dia perquè tingueu al vostre abast un gran assortit de productes frescos de la millor qualitat i al millor preu. Disposem també de producte ecològic certificat i de proximitat a les nostres botigues d’Amposta i de Tortosa.

I com Barberà volem estar al dia en tots els sentits, tenim també una web que podeu visitar i on trobareu tota classe de fruita i verdura eco de temporada: http://fruitesbarbera.com/ca/ .Aquí hi trobareu gran quantitat de fruites, verdures i cistelles  ecològiques per escollir i comprar, encomanar i recollir a la botiga Barberà que tingueu més propera.

Si t’agrada aquest article, comparteix-lo, sóc aquí per tu! Mil gràcies.

Leave a comment